Házi készítésű termékeink

A Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem filozófiája, törekvése arra is kiterjed, hogy az általa képviselt magyar gasztronómiát, néprajzot, és a népi folklórt tovább erősítse oly módon, hogy lehetőség szerint az étteremben kínált ételek alapanyagait maga állítsa elő, nem csak azért, hogy azok íz világa jobb és különb legyen az átlagtól. Azért is, hogy visszavezesse az embereket a „boltitól” a sokszor a mennyiség oltárán feláldozott minőség , és csapnivalóan rossz és ártalmas gyártási technológiával készült alapanyagoktól a kisebb hozamú, de évszázadokon át kipróbált és jól bevált technológiákhoz. Ezáltal a „Régi Idők Ízei” elevenednek fel, a vendégeinknek.

Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink

Ki nem emlékszik szívesen a nagyi süteményére, a kamrájából előkerülő finom lekvárokra ,kompótokra, a hatalmas kampókon lógó sonkára, szalonnára kiszáradt kolbászra, amit valódi füstön tartósítottak. Emlékeznek még a paradicsom, a paprika igazi ízére? Ami a kert végéből került az asztalra, igaz kisebb volt, de jóval zamatosabb? Vagy arra a kenyérre amit napokra készítettek, mert tudták hogy akkor is fogyasztható? Nem fog szétesni, morzsolódni beszáradni. Nem is használtak más adalékot, csak a kovászt. Nem volt szükség ízfokozóra, ételszínezékre, puffasztó szerekre a látvány érdekében.

Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink
Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink

Elkötelezetten hisszük és valljuk, hogy azok vagyunk, amit megeszünk. Ha tartósítószerekkel( vegyszerekkel )mesterségesen létrehozott ételeket eszünk, iszunk, elkerülhetetlenül megbetegszünk, allergiásak, tartatlanok leszünk. Nem az a baj, hogy megesszük a disznóhúst, vagy a hurkát - kolbászt. Sokkal inkább az, ha olyan mesterséges ételeket fogyasztunk, melyek hemzsegnek az E betûs adalékoktól.

Tapasztaljuk az étteremben, hogy a gyerek bömböl mert nincs kóla, aztán szelíden rávezetjük a házi szörpökre, és széles mosollyal konstatálja, hogy ez jóval finomabb az előbbinél. Ételekkel is járunk így, a hasábburgonya mindent visz, hallani sem akar a vendég másról. Addíg míg meg nem kóstolja a puliszkát, a hajdinát, vagy a héjában sült burgonyát. A reklámszlogenekkel telenyomott tudat leküzdése után rájönnek , hogy vannak finomabb étkek is a gyorsbüfé kínálatán túl. Ráadásul magyar, hagyományos, csak éppen a trendek, divatirányzatok miatt elnyomottak.

Mi ezen igyekszünk, és akarunk változtatni azzal, hogy azon kívül hogy nem tartunk és kínálunk a hagyományostól eltérő ételeket italokat, mi magunk állítjuk elő azokat, reményeink szerint mind nagyobb számban, és szélesebb palettán.

Ettől ételeink íz világa egyedi, nagymama korabeli, nem csak szlogen szinten.

Így fordulhat elő, hogy a Régi Idők Udvara Skanzen és Étteremben a betérő vendégek kizárólag:

  • Házi kenyeret, rétest, buktát, sörkiflit, túrós lepényt, langallót
  • Házi sonkát, kolbászt, szalonnát
  • Házilag készült lecsót
  • Házilag füstölt pisztrángot
  • Házi szilva, birs, alma-körte, áfonya lekvárt
  • Részben magunk által termesztett fûszereket
  • Házi savanyúságokat fogyaszthatnak.
  • Ezek népszerüsítésére rendezünk óriás kalácsfonásokat, rétes nyújtásokat, hurka- kolbásztöltő hétvégéket, disznóvágásokat, nyilvános lekvár főzéseket ,kemencés napokat.
  • Italkínálatunkba nem fér bele semmi ami nemzetközi, ami nem kapcsolható a magyar gasztronómiához, szokásokhoz.

Saját gyártású manufaktúrális technológiával készült termékeinket a közeljövőben hungarikum boltunkban bárki megvásárolhatja.

Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink Házi készítésû termékeink

Igazi falusi programokkal várjuk kedvező áron Tihanyban!