Csoportos lakoma

Baráti társaságoknak, nagyobb családoknak, turistacsoportoknak ajánljuk a Csoportos Lakomát. Ez a fogadó italtól a desszertig magában foglal egy bőséges étkezést, természetesen ügyelve arra, hogy az óriás fatálakon kínált ételek, mint egy korabeli lakoma hangulatában, látványában, és annak elfogyasztási módjában is igazodjon a skanzen hangulatához.

Lakomatálak Lakomatálak Lakomatálak Lakomatálak

Bőséges fatálak az asztalonA csoportos lakoma, és bőséges étkezés egyik fő feltétele, hogy a felszolgált ételek igen változatosak, és egyben, vagy nagyobb darabokban felszolgált étkek legyenek. Így erősítve a közös étkezés által az összetartozás érzését, mikor is mindenki a fatálról maga választ egy-egy ízletes falatot. A haltól a szárnyasokon át a vadhúsig, gombákig, egyben főtt vagy párolt zöldségekig, friss gyümölcsökig kell hogy mindent tartalmazzon. A reneszánsz kor hangulatát hangsúlyozandó, az italokat is – ha erre mód van – nem személyenként agyagpohárban, hanem méretes agyagkancsókban, vagy akár 5–10 literes csapravert fahordóban kínáljuk a vendégeknek, kiknek nyakába partedlit kötünk, vigyázva ruhájukra. Így mindenki kénye, kedve szerint ehet-ihat. Ha az asztaltársasággal gyerekek is érkeznek, nekik bodza-, málna-, feketeribizli szörpöt, alma-, körte- és őszilevet kínálunk.

Csoportos lakoma a Régi Idők Udvarában Csoportos lakoma a Régi Idők Udvarában Csoportos lakoma a Régi Idők Udvarában Csoportos lakoma a Régi Idők Udvarában Csoportos lakoma a Régi Idők Udvarában Csoportos lakoma a Régi Idők Udvarában Csoportos lakoma a Régi Idők Udvarában

Egy igazi lakoma nem lenne teljes, ha az ott ülő vendégek nem dalolhatnának, ha arra kedvük szottyan, ezért ha igénylik, lehetőség van zenészt hívatni, aki az Önök kedvét lesve játssza el a kedvenc nótákat.

"A" menü:

  • tárkonyos pulykaragu leves
  • lakomatál (az ételek felsorolása tájékoztató jellegû, az a vendégek számától és igényeitől függ): rajta balatoni nemeshal, (süllő, balin vagy csuka), kemencében sült csülök, oldalas, tarja, libacomb, pulykamell, csirkemell, grillezett csirke, nyúlcomb, nyúlgerinc, szarvascomb. Grillezett sajtok, egészben pirított gombafejek, párolt vagy főzött zöldségek. Köretek főtt és pirított héjas burgonya, fûszeres gerezdes burgonya, petrezselymes burgonya, puliszka, grillezett zöldek
  • savanyúságok: csípős almapaprika, csemege, vagy kovászos uborka, káposztasaláta
  • desszert: meggyes, vagy mákos rétes, vagy mézes sütemény
  • friss szezongyümölcsök
  • italok: a menühöz fogadóitalként 2 dl vörösbor, vagy egy pohár házisör, illetve egy pohár üdítő tartozik

Ezernyi szépség és látnivaló, látogasson el Tihanyba!