Kapcsolat

Éttermünk és kávézónk pontos címe: Tihany, Batthyányi u 3.

GPS adatok: N46.91539 fok, E017.88626 fok

Telefon: +3670-2846705, +3670-4130391

Tel/fax: +3687-448-617

Email: keklev@t-online.hu

Rendezvényszervezés / rendezvényhelyszín Tihany:

telefon: +36 70 284 67 05

Fax: +36 87 448 617

e-mail:keklev@t-online.hu

Online szállás tihany »
Asztalfoglalás online »

Hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:http://lev-lista.hu

Tihanyi vendéglátás

Étterem belülrőlBevallom ebbe észrevétlenül sodródtunk bele. Mert kezdetben vala ugye az elhatározás, hogy állítsunk emléket a múltnak, azon belül is a paraszti világ kérges kezû embereinek, kik cseléd, jobb esetben paraszti sorban élték életüket. Aztán vala a felismerés, hogy ekkora udvarban ha már elfér egy komplett néprajzi gyûjtemény, miáért ne egészíthetnénk ezt ki egy eredeti borospincével, hisz a tihanyi emberek híresek a halásztudományukról és nem utolsó sorban a testes vörösboraikról, melyet nagy szakértelemmel készítettek. Így mart belénk a felismerés, hogy a borozó kihagyhatatlan eleme a gyûjteménynek. Megépítettük…

De a jó bor étvágyat csinál, rögvest beleéheztünk a problémába, s már készen is volt fejünkben az étterem. Megint fúrtunk faragtunk, átépítettünk. Így jött létre a "Régi idők udvara" skanzen borozó étterem, kecskelábú tölgyfa asztalokkal, írott téglából készített bükkfa borítású, sajmeggybe faragott pulttal, 1800-as évekből származó míves kerámiacsempés sparhelttel, melyben immár teljeskörû szolgáltatást tudunk nyújtani a hozzánk betérőnek. Próbáltunk olyan étel, és italválasztékot összeállítani, amely tükrözi a magyar ember étkezési szokásait, és nem csábul el a mai modern kor "vívmányai" felé.

Étlap fábólHázi sört mérünk, melynek fenséges ászokos ízét nem lehet elfelejteni. Pálinkáinkat kézzel erdőn mezőn gyûjtött különleges gyümölcsökből (bodza, som, málna, ribizli, galagonya, faeper stb.) készíttetjük. Bodza málna feketeribizli szörpöt kínálunk az aprónépnek. Fő ételeink a sertés, pulyka csirkehús, köretként puliszkát burgonyát kínálunk. Étlapunk itt látható. Ételeink nagyrészét mint például a malacka oldala, vagy a főtt füstölt csülök kemencében sütjük ropogósra, de naponta készítünk kapros túrós pogácsát is, melynek a fenséges ízét a kemencében kapja meg. Halételeink balatoni süllőből harcsából, és a tihanyiakra oly jellemző látotthalból (gardasült) áll. Ezt a halfélét a tihanyi ember tudja csak igazán elkészíteni, régi helybeliek kenyérhalnak is nevezték, annyira összekapcsolódott mindennapjaikkal.

Tihany nevével szorosan összekapcsolódik a levendula, így természetesen fûszereink közül ez a különleges illatú és aromájú gyógynövény kihagyhatatlan. Páratlan illatával egészen egyedivé varázsolja ételeinket.

Életkép az étteremről

Életkép az étteremről

Életkép az étteremről

Életkép az étteremről

Üdülési csekk

Üdülési csekket éttermünkben, illetve kávézónkban is elfogadunk, így bátran jelezzék szándékukat, ha így szeretnének fizetni.

Apartmanjainkban az üdülési csekket már évek óta elfogadjuk.

Szilvesztertől szilveszterig számos programmal várjuk Önt Tihanyban! Tekintse meg a szállásokat!