Kapcsolat

Éttermünk és kávézónk pontos címe: Tihany, Batthyányi u 3.

GPS adatok: N46.91539 fok, E017.88626 fok

Telefon: +3670-2846705, +3670-4130391

Tel/fax: +3687-448-617

Email: keklev@t-online.hu

Rendezvényszervezés / rendezvényhelyszín Tihany:

telefon: +36 70 284 67 05

Fax: +36 87 448 617

e-mail:keklev@t-online.hu

Online szállás tihany »
Asztalfoglalás online »

Hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:http://lev-lista.hu

Referencia

Prémium Hungarikum Házzá avatás

Éttermünket a Régi Idők Udvara Skanzen és Éttermet 2011 április 14 -én Prémium Hungarikum Házzá avatták. Mi vagyunk az egyetlen mûködő étterem aki viselheti ezt az elismerést. Örömmel fogadtuk ezt a díjat, a jövőben is mindent megteszünk a magyar népi kultúra és gasztronómia népszerüsítéséért.

Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany Prémium Hungarikum Házavatás - Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany

Szilveszteri filmforgatás a skanzenben

Megtörtént. Farkasordító hideg egész nap, a katlanokban már hajnalban forrt a víz, fûtöttük a kemencét, ahol sütöttük később a hurkát, kolbászt házi kenyeret. Kb 8 óra tájban megérkezett a stáb, Samival aki a Finn mikulás hivatalos főszakácsa országában. Megbeszélés pálinkázás után elkezdődött a disznó vágása, majd szalmán perzselése. Fontos volt a hagyományos perzselés a magyar tradiciók miatt. Sami minden munkafázisból kivette a részét. Forogtak a kamerák, nagy volt a sürgés -forgás. Jó ütemben haladtunk, így tíz órakor nekiláttunk az előzőleg készült kocsonya elfogyasztásának. Kb délre már a kolbászokat töltöttük kint az udvaron. Olyan hidegben, hogy a hosszabb belek végei rádermedtek a hurkatöltő csövére . Sami Garam, kinek magyar az édesapja jókedvûen nagy érdeklődéssel segédkezett.Közben megérkeztek a néptáncosok is, hogy magyaros hangulatot varázsoljanak, és megtáncoltassák Samit.Finnországban nem szokás a disznóvágás, ezért minden új volt és szokatlan a számára. A hagymás vér kisütését a mi szakácsunkkal közösen végezte. Ilyet még soha nem csinált. Közben persze mint egy jó disznóvágáson, fogyott a pálinka, mire szükség is volt ebben a hidegben. Nagyon jó hangulatban sikeresen zárult le ez a forgatás kb 16 órára.

KFKI Atomenergia Kutatóintézet

A Magyar Tudományos Akadémia KFKI Atomenergia Kutatóintézettől kaptuk immár másod ízben a megbízást, a nagysikerû lakomatálas vacsorára. Hízelgő volt számunkra ez a megkeresés, mert egyfajta elismerését jelentette a munkánknak. A vidám csoport megérkezett a jelzett időben, megcsodálta a belső termekben kiállított paraszti eszközök sokaságát, majd annak rendje módja szerint elmerült a gasztronómiai élvezetekben, de nem hagyta ki a zamatos házi pálinkák feltérképezését sem.

Köszönőlevél a Kutatóintézettől

Októberi szüret

A Mindshare médiaügynökség megbízását teljesítve szerveztük meg 2010 október 8-9 én az ügynökség dolgozóinak a szüreteléssel egybekötött tihanyi céges rendezvényt. Ennek keretében az első napon feladatunk volt egy hagyományos búboskemencében pogácsát sörkiflit készíteni a vendégek bevonásával, majd megszervezni a tihanyi apátság, a helyi panoptikum meglátogatását. Este egy laza kötetlen vacsorára és jókedvû táncos zenés bulira volt igény. Most is, mint már annyiszor, a csoportos lakomára esett a választás.

Másnap a szálláshelyről kivonultunk egy szőlőbirtokra, ahol jókedvûen, bár kicsit másnaposan szikrázó októberi napsütésben a helyiekkel karöltve leszüreteltünk, majd a jól végzett munka után katlanban készült pincepörköltet fogyasztottak házikenyérrel, öblögetve a gazdaasszony borával. Már jócskán bennevoltunk a délutánban, mikor a jókedvû csapat buszraszállt, és hazautazott.

Mindshare - októberi szüret Mindshare - októberi szüret Mindshare - októberi szüret Mindshare - októberi szüret Mindshare - októberi szüret Mindshare - októberi szüret Mindshare - októberi szüret Mindshare - októberi szüret Mindshare - októberi szüret

 

Mindshare Médiaügynökség köszönőlevele

2010 októberében kirándultunk a kollégákkal Tihanyba. A teljes hétvégi programunkat Papp Róbert és a Régi Idők Udvara csapata szervezte meg, ebben volt városnézés, némi kézmûves játék, hatalmas lakoma esti bulival, és szüretelés, a szállásunkat is ők intézték. Robiék szuper hangulatot teremtettek, és a szolgáltatások is mindenki megelégedésére voltak. Lovason csodás környezetben szüreteltünk, ahol a munka mellett a Balaton szépsége is feldobta a hangulatot. Hazautazásunk előtt jólesett a finom szüreti ebéd. Az időjárással szerencsénk volt, a sok napsütés még inkább emlékezetes élménnyé varázsolta a programunkat. Minden résztvevő napok múltán is emlegette, milyen kellemes volt az egész kirándulás. Szívesen visszatérnénk bármikor.

Mindshare médiaügynökség csapata

Viktoria Olah
Mindshare
Director
Invention

Mindshare Mindshare Mindshare Mindshare Mindshare Mindshare

 

Horvát Delegáció kötetlen ebédje a Régi Idők Udvarában

Orászágházi köszönőlevél

Az Országgyûlés Külügyi Hivatalától kaptuk a felkérést, hogy az országunkban tanulmányúton tartózkodó Horvát delegációt tihanyi látogatása során egy tartalmas, a magyar gasztronómiát felvonultató ebéddel vendégeljük meg 2010.junius 10-én..

Választásunk a lakomatálra esett, Csoportos lakoma, mert igen széles kínálatával a desszerttel és a gyümölcstállal, valamint a minőségi borokkal,házi sörrel jól reprezentálja a magyar étkezési szokásokat.

Köszönőlevél

Az Országház köszönőlevele PDF formátumban

Magyaros est Svéd csoportnak

Svédországból kaptuk a felkérést, az ifjú jegyesektől, hogy 2009.08.29-én Tihanyban tartandó esküvőjük másnapján egy igazi magyaros lecsóval kínáljuk meg a kizárólag svéd vendégeket. A 70 fős csoportból szinte senki nem volt még a Balatonnál, de még az országban sem. Kikötés volt, hogy csakis szabadtûzön készülhet el ez az igazi magyar étel, tele kolbásszal szalonnával. Gondoltuk, teszünk bele egy kis magyar virtust, ezért csípősre készítettük el az ételt. Hozzá kemencében sült kenyeret kínáltunk, és hogy teljes legyen az összhatás , házisört és tihanyi borokat , pálinkát szolgáltunk fel. A biztonsági rátartás miatt 100 főre rottyantottuk össze a lecsót az üstben, de a repeták miatt így is éppen elég lett. A csípősségre nem volt panasz, állták a derék népek. Éjjel egy órakor lett vége a jó hangulatú mulatozásnak.

Svéd csoport aa Régi Idők Udavában Svéd csoport aa Régi Idők Udavában Svéd csoport aa Régi Idők Udavában Svéd csoport aa Régi Idők Udavában Svéd csoport aa Régi Idők Udavában Svéd csoport aa Régi Idők Udavában Svéd csoport aa Régi Idők Udavában Svéd csoport aa Régi Idők Udavában Svéd rendezvény Svéd rendezvény Svéd rendezvény Svéd rendezvény Svéd rendezvény

OKI Systems Magyarország KFT tihanyi programja

Április 24-re kaptuk a felkérést, hogy a Siófokról hajóval érkező nemzetközi csoportnak szervezzünk Tihanyban két pincénél angol nyelven bor bemutatót,és borkóstolót, kisvonatozással egybekötve, majd nálunk az étteremben csoportos lakomát és a végén transzfert vissza Siófokra. A feladatot teljesítettük, az ételekre és annak mennyiségére dícsérő szavakat kaptunk. A hangulatról harmonikásunk gondoskodott. A program éjjel 1 órakor sikeresen zárult.

Céges program Tihanyban Céges program Tihanyban Céges program Tihanyban Céges program Tihanyban Céges program Tihanyban Céges program Tihanyban Céges program Tihanyban

KFKI Atomenergia Kutatóintézet

A Magyar Tudományos Akadémia KFKI Atomenergia Kutatóintézettől kaptunk megbízást, hogy 2009. 04.27- én a skanzen bemutatásával egybekötött vacsorát szervezzünk. A csoport létszáma 26 fő volt, megérkezésükkor lelkesen érdeklődtek a kemence előtti borkóstolás alatt a kiállított tárgyakról , az udvar létrejöttéről, de főleg a kemence érdekelte a vendégeket. Az udvar bemutatása után a vacsora következett, mely a megrendeltek szerinti lakomatál volt. Ez osztatlan sikert aratott. A vendégeink kellemesen töltötték nálunk az estét.

Köszönőlevél a Kutatóintézettől

Deloitte Zrt program a Régi Idők Udvara Skanzen Étteremben

A Deloitte Zrt részéről kaptuk a felkérést, hogy 2008.05.31 re szervezzünk a számukra hajókirándulással egybekötött tihanyi programot.

A hajókirándulás a balatonalmádi kikötőből indult, sétahajózva végig a part mentén a tihanyi kikötőbe.A hajón lehetőséget biztosítottunk koktélok és egyéb italok fogyasztására, ezt örömmel vették a vendégek.

A kikötőnél kisvonatra szálltak, és jókedvû vonatozás mellett a tihanyi apátságnál szálltak le, ahol már várta őket idegenvezetőnk, hogy egyórában bemutassa a templom történetét, annak múltját.

Pogácsa készítés Tihanyban Pogácsa készítés Tihanyban

Osztatlan sikert aratott az angol nyelvû idegenvezetés, nagyon megköszönték a vendégek. A templom melletti kilátóról megcsodálták a Balaton keleti medencéjére nyíló panorámát, majd a közeli skanzen éttermünkbe kalauzoltuk őket, ahol zamatos házipálinka és hamuban sült pogácsa várta a csapatot. No meg a pogácsatészta nyújtófával, hisz a megrendelt program pogácsaszaggatás volt. Gyúrtak nyújtottak, szaggattak, majd kenték a tészta tetejét. Akkora volt a jókedv, hogy egy távolkeleti , egyébként nem a csoporthoz tartozó vendég nem állhatta meg, hogy ne kapcsolódjon bele a munkálatokba. Volt nagy sikere a tészta tetejének bevagdalásánál.Nem óvatoskodott, határozott mozdulataival szinte kettévágta a kinyújtott pogácsatésztát.

Pogácsa készítés Tihanyban Pogácsa készítés Tihanyban

Miközben a pogácsa sült az ebédnek is nekiláttak a vendégek. A desszertnél már szabadkoztak , nem biztos hogy helyet tudnak neki szorítani. Nem szoktak ekkora adagokhoz.

Aztán mégis legyûrték.

A pogácsa is elkészült, és mint jó magyar népmesében útravalóként magukkal vitték, hisz már várta őket a bejáratnál ismét a kisvonat, hogy a kikötőbe szállítsa és a hajóval visszautazzanak a Hotel Ramadába, majd este elrepüljenek hazájukba.

A Deloitte Referencialevele

A Deloitte Referencialevele PDF formátumban

Kalácsfonás

Régi Idők Udvara Skanzen étterem csapata régóta dédelgetett álmát valósította meg azzal, hogy megszervezte és lebonyolította hagyományteremtő szándékkal az udvar teljes hosszában a négyes fonással készülő kalácsfonást.

Kalácsfonás, kalácssütés Kalácsfonás, kalácssütés

Erre a május elsejei 4 napos ünnep tûnt a legalkalmasabbnak, rögtön csokorba is kötöttük a programokat úgy hogy minden napra jusson a népi folklórból. Tekintse meg május elsejei programcsokrunkat! Mint mindíg most is a magyar népi kultúra köré szerveződtek az események. Állítottunk májusfát, olyan legényeset, ahogy a népi szokások megkívánják. Ez még 1-jén volt, majd kovácsbemutató, és lópatkolás segítette az érdeklődők idejének kellemes eltöltését.

Volt nekünk másnap tekerőlantosunk Szegedről, hortobágyi betyárunk egyenesen a pusztáról. Főztek is felejthetetlenül finom slambucot, és szögedies borjúpaprikást jó nagy bográccsal, melyet a derék népek fogyasztottak is rendesen. Nem is lennének igazi alföldi népek, ha a magyar népzene remekeiből ízes szögedies beütéssel nem énekeltek volna nem keveset a tekerőlant (más néven nyenyere), no meg jó erős galagonya pálinka kíséretével.

Mire ránk sötétedett, a vendégsereg is pihenni tért, izgalommal várva a másnapi kalácsfonást.

Kalácsfonás, kalácssütés Kalácsfonás, kalácssütés

3-án reggel állítottuk az asztalokat, majd izgalommal vártuk 1 órára a kalácstészta érkezését. Ekkorra már hatalmas tömeg várta az eseményt. A pékek vászonterítőbe csomagolva hozták le az udvarba a kalácstésztát, majd a veszprémi tánckar kíséretében és aktív közremûködésével elkezdték nyújtani hurkázni és fonni a kalácsot, ami szépen kígyózva folyton nőtt és csak nőtt az asztalokon.Hamar rájöttünk, hogy az udvarunkban nem fér el a kalács, így annak fonását az utcán is folytattuk. Így elkészült nagy jókedvvel, és rengeteg fotós kereszttüzében az általunk 53 méterre, ám végül 61 méteresre sikeredett kalács. Ezt elszállították a pékek, majd jó óra múlva frissen sülve újból asztalra kerültek, hogy az illatos remekmûvet mégegyszer megcsodálhassa a nagyérdemû. Aztán… beteljesült a sorsa: megette a vendégsereg.

Kalácsfonás, kalácssütés Kalácsfonás, kalácssütés Kalácsfonás, kalácssütés Kalácsfonás, kalácssütés

Annyira jól sikerült ez a program, hogy sejtésünk bizonyossággá vált. Jövőre újból ugyanitt. Ha lehet még hosszabb még jobb kalácsfonást szervezünk, melyre más most meghívjuk Önöket.

Kalácsfonás, kalácssütés Kalácsfonás, kalácssütés

Konferencia ebéd a tihanyi Régi Idők Udvara Skanzenétteremben

Április 24-25-ére kaptuk a felkérést a WebMa Kft. részéről, hogy a Tihanyban megrendezendő keresőmarketing konferenciára 130 fő részére biztosítsuk az étkezést, illetve igény szerint a szállást mindkét napra, és az első napon egy VIP vacsorára. A feladat az volt, hogy a Balaton parti konferenciahelyszínről kisvonattal érkező vendégeket a két órás ebédszünet alatt tartalmas ebéddel lássuk el, ügyeljünk a kényelmes, jó hangulatú étkezésre. Ezt a feladatot másfél óra alatt sikeresen teljesítettük A vendégeknek nagyon tetszett a fatálakon feltálalt vegyes tál, szemlátomást jól érezték magukat, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy napok múlva is kaptuk telefonon az elismeréseket.

Konferencia ebéd Tihanyban Konferencia ebéd Tihanyban Konferencia ebéd Tihanyban Konferencia ebéd Tihanyban

Az időközben elkészült újabb konferenciahelyszínünkön, mely plüss fotelokkal ellátott széksoros elrendezésû a karfákba beépített fejhallgató, projektor, hangosítás, pódium áll a rendelkezésre, igaz itt csak 100 főig. Ezen a helyszínen mód nyílik a magyarság történelmének a bemutatására vetítés formájában, a honfoglalástól az európai uniós csatlakozásig bezárólag kilenc nyelven, melyet a hallgató egyedileg választhat ki a karfába épített technika segítségével.

Konferencia ebéd Tihanyban

Magyar Aszfalt évzáró céges találkozó

Rendezvényhelyszínként a Régi Idők Udvara Skanzen & Étteremben került megrendezésre 2007. december 14-én a Magyar Aszfalt évzáró céges találkozó. Mivel a fûthető terem befogadóképessége meghaladta az érkezők létszámát, ezért a programok a skanzenudvarban kezdődtek, ahol is a vendégek megismerkedhettek a skanzen látnivalóival, forralt boroztak, pálinkáztak, illetve furfangos népi játékokat kellett megoldaniuk. Természetesen már itt melléjük szegődött a harmónikásunk, aki – és ez nagyban függött a vendégektől – hatékonyan emelte a hangulatot.

A céges rendezvényt a közeli majorsági épületben folytattuk, ahol is a feladat – melyet már jó előre beharangoztunk, és ezért várták is a résztvevők – szalmabála gurítás volt időre, kötélhúzás ló, illetve szamár ellen, illetve íjászkodás. Persze a legnagyobb sikert a kötélhúzás és az íjászkodás aratta. Derék lovunk kitett magáért, hét markos ember sem bírt vele, csak úgy szántották a kavicságyat. A szürke szamár is okozott meglepetést, hisz az erőtől duzzadó résztvevők azt hitték, e feladat könnyû lesz számukra. Nem így lett. Három ember csúszott a kavicson, feszült a szamarunk dereka, de megmutatta, ő az úr (illetve lány). Persze forraltborból, pálinkából közben sem szenvedett hiányt senki, ezért is fordulhatott elő, hogy az íjászkodásnál nehéz volt a célt eltalálni. Már szürkült, röpködtek a mínuszok, de az erőpróbáknak valahogy nem akaródzott vége lenni. A vacsora előtt, közben és alatt harmónikásunké volt ismét a főszerep. A rendezvény nagyon jól sikerült, mindenki láthatóan jól érezte magát.

Borkóstolóval egybekötött skanzenlátogatás

A Viessmann, illetve a Rehau cégek megbízásából 2007. november 16-án, illetve 23-án tartottunk egy borkóstolóval egybekötött skanzenlátogatást, melynek keretében a 80 fős csoportok a tihanyi templom bemutatása után udvarunkban ismerkedhettek meg a népi mesterség eszközeivel.

A kiállított tárgyak és a szobrok megtekintése közben forraltbort, tihanyi kékfrankost kóstolhattak kemencében sült pogácsával. Az általunk felkínált csipkebogyó, illetve galagonya pálinka osztatlan sikert aratott, tovább fokozva az amúgy is jó hangulatot.

Huszártalálkozó Tihanyban

Skanzenudvarunkban, a szüreti napok keretében 2007. 09. 08-án nálunk tartotta a "huszárbandérium" az esti mulatságát, melyet a szokásos jókedv, és a tőlük elvárható nótázás mellett Asszonyrablás is színesített, ami mint a képekből kiderül, abból állt, hogy a szomszéd asztalnál ülő hölggyel addig-addig incselkedtek, míg az beleegyezett, hogy közéjük üljön, legalábbis egy fénykép erejéig. Közben a szokásos poénkodások is elhangzottak, végül a Hölgy tiszteletbeli huszárrá avatódott. Ezen dicső cselekedeten felbuzdulva, ismét a kancsó után nyúltak a derék vitézek, és immár közösen daloltak, italoztak tovább.

Diplomataszüret Tihanyban

A Régi idők udvara skanzen és étterem, azaz a mi szervezésünkben rendezte meg a Határőrség immár hatodik alkalommal a hagyományos diplomataszüretet. A felkészülést nagy odafigyeléssel szerveztük, hiszen a skanzenudvar jó hírneve miatt is fontos volt, hogy a rendezvény jól sikerüljön.

Huszonnégy országból érkező tizenkét nagykövet, negyven diplomata és a családtagok színvonalas ellátásáról és programjáról kellett gondoskodnunk.

A vendégek Budapestről érkeztek buszokkal, és számos szolgálati autóval. Sajnos a dán nagykövet autója Alsóörsnél karambolozott, ezért Ő a rendezvényen nem tudott részt venni.

A skanzenudvar bejáratánál a vendégeket kemencében sült, szakajtóba tett meleg pogácsával várták a népviseletbe öltözött gyerekek, mi pedig jófajta pálinkával kínáltuk az érkezőket.

Örömmel láttuk, hogy a szájuk maradt tátva a sok régiség, és a faragások láttán. Ez jóleső büszkeséggel töltött el bennünket. Meg is csúszott a program, annyira kíváncsiak voltak a kiállított tárgyakra. A köszöntő után nekiláttak a fatálakra tett parasztos hidegtál elfogyasztásának. A bevállalósabbak repetáztak a pálinkából. Már az érkezésükkor cigányzenekarunk húzta az ismert zeneszámokat, ez a reggeli alatt sem volt másképp.

Miután mindenki jóllakott, kivonultunk egy tihanyi gazda szőlőjébe, ahol már jófajta vörös, és fehér borokkal várta őket a gazdaasszony. A vállalkozókedvû érdeklődők vödröt, ollót fogtak, és beálltak a meredek lejtőn fekvő szőlősorok közé szüretelni. Itt a jó hangulatról tangóharmónikásunk gondoskodott, aki hûségesen kísérte őket a szüret végéig.

A szőlőfürtöket kádakba tették, ahol a reggeli pogácsaosztó gyerekek népviseletben mezítláb énekelve taposták azt a régi hagyományok szerint. Zengett a tihanyi Cserhegy, nagy volt a jókedv, ebben persze a bornak is jutott némi szerep. A vendégek közül többen is beszálltak a lábbal történő préselésbe, villantak a vakuk, hogy mindezt megörökítsék.

Mire a munkával végeztek, és már a bor is ágyat csinált az ebédnek, visszaérkeztünk a skanzenudvarba, ahol ekkorra már a kovácsmester beizzította a szenet, hogy bemutatójával kápráztassa el a közönséget. Szállt a füst, de ez nem zavart senkit. A bográcsokban rotyogott a csülkös bableves, a kemence előtt tihanyi asszonyok gyúrták újból a pogácsatésztát, amit a diplomata feleségek szaggattak, tettek tepsibe, majd a kemencébe.

A várakozás közben fergeteges hangulatú néptáncbemutatót tartottak a balatonfüredi táncosok, bevonva a nőket, urakat és a gyerekeket. A csülkös bableves után a második fogás kemencében sütött malacka oldala volt héjában sült burgonyával, lilakáposztával, reszelt tormával. A kecskelábú asztalokon agyagkancsókban agyagpoharak társaságában vártak a borok elfogyasztásukra. A szüreti hangulatot emelte a fatálakról lelógó gyönyörû szőlőfürtök látványa is.

Az ebéd után a jó öreg Józsi bácsi betyárbemutatót tartott ostorával. Kirobbanó sikert aratott az "asszonyverés" produkciójával, ami abból állt, hogy a merész asszonyokat kiállította az udvar közepére, és úgy elverte a karikás ostorával, hogy ez igazából nem fájt nekik, pedig az ostora suhintáskor jó nagyot szólt, rátekeredve az asszonyok derekára.

A kemencében időközben kisült a pogácsa, amit mindenki ismételten megkóstolt borocska kíséretében.

Mivel a főétkezés már a végére ért, a szomszédban várakozó pónilovat, és a szamarat beengedtük a vendégek közé, ezt a gyerekek nagy ovációval fogadták, és természetesen rögtön a hátukra ültek, a szülők pedig fényképezték őket.

A program már csak a gondtalan kikapcsolódás volt, az idő kegyessége révén verőfényes napsütésben volt részünk egész nap.

A vendégek távozása után jóleső, elégedett fáradtsággal konstatáltuk, hogy ez a rendezvény kiválóan sikerült, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy személyesen köszönték meg a vendégek az egész napot a személyzetnek. Úgy éreztük, a jó hangulathoz a vendégül látott diplomaták és családtagjaik közvetlensége is hozzájárult.

Rétesnyújtás a skanzenudvarban

2007. 09. 03-án a Swissport csoportnak, kik a svájci reptér dolgozói, a Novatours Utazási iroda szervezésében tartottunk egy ebéddel egybekötött skanzenlátogatást, melynek keretében a templomlátogatás után megismerkedhettek udvarunkban a paraszti élet kellékeivel, kovácsolhattak kovácsunk közremûködésével.

Közben a vállalkozó kedvû asszonyok rétest nyújtottak Zsuzsa néni segítségével, és aktív közremûködésével, amit aztán a kemencében kisütöttünk, és jókedvûen meg is ettek a vendégek. A vörösbor, és a pálinka megtette hatását, nagy volt a jókedv, így csak a kötelező indulás tudott véget vetni a mulatozásnak.

Kapcsolódjon ki Tihanyban! Üdülési csekket is elfogadunk