Kapcsolat

Éttermünk és kávézónk pontos címe: Tihany, Batthyányi u 3.

GPS adatok: N46.91539 fok, E017.88626 fok

Telefon: +3670-2846705, +3670-4130391

Tel/fax: +3687-448-617

Email: keklev@t-online.hu

Rendezvényszervezés / rendezvényhelyszín Tihany:

telefon: +36 70 284 67 05

Fax: +36 87 448 617

e-mail:keklev@t-online.hu

Online szállás tihany »
Asztalfoglalás online »

Hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:http://lev-lista.hu

Cigányzenekarunk

Fontosnak éreztük, hogy egy ennyire autentikus udvarban eredeti cigányzene szóljon, ezért felvettük a kapcsolatot az összes létező zenész ismerősünkkel, ajánljanak rátermett zenészeket. Végül is rátaláltunk Bakács Zoltán és népi zenekarára, akik berhidai zenész dinasztiából származnak. Már ötévesen ismerkedtek a vonós hangszerekkel, erre jó alapot adott édesapjuk, idősebb Bakács Zoltán, aki a kezdetektől pártolta, formálta a gyerekeket.

Mindegyikőjüket zeneiskolába járatta, Julianna brácsás lett, Krisztiánnak a nagybőgő használatának tudományát okította. Idősebbik fia Zoltán vezető prímás lett.

Cigányzenekar játék közben

Cigányzenekar játék közben

A gyerekekbe fektetett energia és idő mára beérett, a családtagokból egy nagyon jó hangzásvilágú tisztán játszó népi zenekar alakult, kik már több mint tíz éve játszanak együtt, a vendégek nagy-nagy megelégedésére. Rátermettségüket, és hozzáértésüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a három fiatalt, Juliannát, Zoltánt és Krisztiánt beválasztották a Száztagú cigányzenekarba, ezzel elismerve tudásukat.

Ifjabbik Bakács Zoltán évekig tagja volt a Rajkó együttesnek is.

Repertoárjuk között modern és klasszikus előadók mûvei szerepelnek, de természetesen a népzene és cigányzene világában is otthon vannak. Számtalanszor tapasztaltuk, hogy megnyerő modorukkal, mindig mosolygós arcukkal mennyire hamar megszerettetik magukat a vendégeinkkel, és az egyébként nem annyira elkötelezett zenehallgatókat is megnyerik maguknak. Kísértek már a mi udvarunkban operett- és magyarnóta esteken szereplő előadókat, a prímás úr húzta már szó szerint a nádtetőn a Hegedûs a háztetőn egyik betétdalát úgy, hogy alatta az udvarban táncra perdült a vendégsereg. Mondanom sem kell, frenetikus sikert arattak.

Azt hiszem, keresve sem találhattunk volna jobb együttest a skanzenudvarunkba. Az Ő hatásukra már mi is jobban értjük és tiszteljük e páratlan hangszereket, az általa teremtett hangzásvilágot, a hozzá kapcsolódó kultúrkörrel együtt.

Ismerje meg Tihany szépségeit, szórakozzon, pihenjen nálunk!